Köpvillkor

Här nedan hittar du information om dina rättigheter och skyldigheter som konsument när du handlar i vår webbutik.

Priser

Priserna inkluderar mervärdesskatt (fn 25 %). Vi reserverar oss för eventuella prishöjningar, momsjusteringar, valutaförändringar, tryckfel, prisfel, slutförsäljningar etc. Dessa meddelas vid beställning.

Minderåriga

ÅreBjörnen Skidcenter får enligt lag inte expediera beställningar till personer under 18 år. Minderåriga (under 18 år) måste ha målsmans godkännande för att få beställa från oss.

Betalning

Kreditkort

Endast kortbetalning. Alla kortuppgifter lämnade i vår webbshop (Visa/MasterCard/Amex) behandlas av vår samarbetspartner DIBS (www.dibs.se) och sparas inte någonstans av ÅreBjörnen Skidcenter. DIBS uppfyller kraven för PCI-DSS.

Säkerhet 

ÅreBjörnen Skidcenter garanterar att det betalningsalternativ som erbjuds via webbutiken är säker. För betaltransaktioner samarbetar vi med DIBS. Din betalning är säkrad genom DIBS. Kortnumret skickas genom en krypterad förbindelse direkt till banken. ÅreBjörnen Skidcenter har inte tillgång till några kortuppgifter eller annan information som rör din betalning, dessa uppgifter hanteras hos vår leverantör DIBS.

Sekretess

Vid en beställning uppger du personuppgifter såsom namn, personnummer, adress och telefonnummer. I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i verksamheten för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. ÅreBjörnen Skidcenter AB lämnar inte ut personuppgifter till tredje part. Enligt Personuppgiftslagen (PUL) har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig.

Frakt

Vid beställning tillkommer ingen fraktavgift under november och december 2013. . Vill du returnera eller reklamera er vara står du själv för returfraktkostnaden.

Leveranser

Alla våra leveranser sker med Posten och postpaket. Det innebär att paketet ankommer till Postens ombud, t ex ett närliggande postkontor, en livsmedelsbutik eller en bensinstation på din hemort. När paketet anlänt och registrerats skickas en avi till dig. Om du anger ditt mobiltelefonnummer vid beställningen så får du avin via sms. Har du beställt en produkt som redan skickats från vårt lager kommer din beställning inte påverkas av en eventuell höjning eller sänkning av priset på den produkt du beställt.

Ej utlösta paket

Vi förbehåller oss rätten att debitera kunden en avgift för ett paket som inte hämtats ut från ombudet. Avgiften (fn 120 SEK) avser kostnaden för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringskostnad. Paketet ligger kvar i cirka 14 dagar från ankomstdagen hos ditt ombud. För mer detaljerad information kontakta Posten kundtjänst 020-23 22 21.

Bytesrätt/Öppet köp

ÅreBjörnen Skidcenter följer Konsumentverkets regler och riktlinjer för e-handel.  Vi har öppet köp i 14 dagar. Returnerade varor skall vara oanvända och i nyskick, detta gäller även för förpackningar. Du står själv för kostnaden för returfrakten, vid ett byte så står vi för frakten av ersättningsvaran. Har du frågor om din vara eller ditt köp så ring eller maila oss gärna så hjälper vi dig.

RETURNERA VAROR

Returformuläret ska alltid fyllas i och skickas tillsammans med varan/varorna som ska bytas. Det är viktigt att du fyller i den korrekt, det är bättre att fylla i för mycket än för lite. Om du har några frågor till oss innan ni ska skicka returen så kontakta oss gärna via tel: 0647-134 70 eller via mail till: info@skidcenter.se . Det är viktigt att du har med ordernumret med i mailet.

OBS! Det är väldigt viktigt att du skriver ett telefonnummer som vi kan nå dig på under dagtid ifall att vi har några frågor angående din retur.

Vid eventuell retur skall varan skickas till:

ÅreBjörnen Skidcenter, Fröåvägen 33, 83013 Åre.

Skriv ordernumret på utsidan av ert returpaket då det kan påskynda returhanteringen.

Vid all kommunikation om byten/returer/förfrågningar, skriv in ditt ordernummer som meddelandeämne i mailet! Returer ska skickas som postpaket, aldrig rekommenderat!

Återbetalning

Vid återbetalning sätter vi in pengarna på ditt kort eller bankkonto inom högst 30 dagar. Var noga med att bifoga alla nödvändiga kontouppgifter med returpaketet.

Reklamation

Som konsument har du enligt lag rätt att reklamera i upp till tre år från köpet, dock inom skälig tid (minst två månader) från att ett fel upptäckts. Det är bra om ni kontaktar oss före reklamation för en snabbare hantering av ärendet. Uppge ditt namn och ordernummer samt vilken vara det gäller. Ersättningsleveransen sker helt utan kostnad för dig. Dina fraktkostnader ersätts vid reklamation/fel leverans. Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses ej av oss. Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

Vid eventuell reklamation kontakta oss:

ÅreBjörnen Skidcenter

Tel: 0647-134 70

Mail: info@skidcenter.se

ÅreBjörnen Skidcenter, Fröåvägen 33

83013 Åre

Force Majeure

Vi anser oss befriade från att fullgöra våra förpliktelser i detta avtal om detta beror på ändrad lagstiftning, myndighets åtgärd, konflikt på arbetsmarknaden, brand, översvämning, krig, terrorism, sabotage, olyckshändelser av större omfattning eller liknande händelser.