Spårinformation

Aktuell spårinfo hittar ni här för Björnen, Ullådalen och Duved!

Klicka här för aktuell spårinformation.

Priser Längdspår 2018-2019 Vuxen Ung/Sen
1 dag 95 75
Veckokort 6-8 dagar 475 375
Säsong 975 780

* Säsongskort för spår och leder ingår för innehavare av säsongskipass i liftarna. Barn upp till och med 6 år åker gratis i våra längdspår, Undom är åldern 7-17 år.Ditt spårkort löser du enkelt i våra automater vid spårcentralerna i Duved, Ullådalen och Åre Björnen, eller på någon av SkiStarshopar.

Dagkort finns även att köpa på:
Skidcenter i Åre Björnen
Fjällsport i Duved

 

Bjornen_2014

 

Björnen erbjuder snösäkra längdspår i vindskyddad skogsterräng. Du kan välja mellan 1, 3, 4.5, 5, 7,5, 10 eller 15 km, varav 3 och 5 km är elbelyst kl. 07.00-22.00, preparering kl. 05.00-09.00. I Björnen gäller obligatoriskt spårkort. 

Spåren är uppbyggda i olika slingor och kan lätt kombineras på olika vis för att varieras efter eget huvud. Spåren är generellt lätta med korta backar och få meters höjdskillnad.

Längdspårsområdet ligger 6 kilometer öster om Åre by i anslutning till liftar, parkeringar, Åre Björnen Skidcenter, restauranger och värmestugor.

Det finns två stora parkeringar strax efter Åre Björnen Skidcenter där spåren också utgår ifrån.

Variera din åkning i Björnen

Några förslag på nya turer i Björnens längdspår. Kom ihåg att även dessa förslag måste åkas medsols. Kika på spårkartan så blir beskrivningen tydligare.

Milen plus

Parkera i Fröå. Åk ner till spårområdet genom att ta den kryssade vinterleden på gamla Fröåvägen och ta dig in till 10 km längdspåret där det står en blå “Milen”-skylt höger. Följ skyltningen för 15 kilometerspåret men ta av in på milspåret igen när du kommer ut på 5:an andra gången. Du kommer då tillbaka till det stickspår du kom in på från Fröåvägen.
Åk tillbaka till bilen, och avsluta med fika på Bergsstugan. 11 kilometer svängig åkning och färre åkare att trängas med.

En annan mil

Börja vid spårcentralen i Björnen. Kör femman men ta av andra avtaget till 15 kilometer-spåret och ta 15-kilometersöglan som leder tillbaka till 5-kilometersspåret ganska precis där du tog av. Du får på detta sett en ny variant av 10 kilometerspår.

Platt och lätt 2,5 km

Från spårcentralen vid Björnen åker du 4,5-kilometerspåret men följer 3-kilometerspåret höger tillbaka till spårcentralen. Du slipper några backar och får några hundra meter kortare spår än om du kör ordinarie 3-kilometerspåret. Kul med variation.

Duved_2014

I Duved kan du välja att åka 1.5, 2.5, 5, 7, 10 eller 15 km, varav 1.5, 2.5, 5 och 7 km har elbelysning kl. 07.00-22.00, preparering kl. 05.00-09.00. I Duved gäller obligatoriskt spårkort.

Spåren ligger åtta kilometer väster om Åre by, och du kan starta din motionsrunda från parkeringen mellan Hotell Renen och Föreningshuset i Duveds centrum. Det är ett anslutningsspår till spårcentralen (600 m).

De längre spåren i Duved är generellt lite backigare än i Åre Björnen men även här är det huvudsakligen åkning i vindskyddande skog. Många möjligheter att skapa egna varianter och kombinationer av slingor.

I Duved nära spårstarten vid Hamrelia finns en 400 meter lång Skicrossbana med kurvor, gupp och korta men branta backar. Den är belyst varje dag till klockan 22:00.

Variera din åkning i Duved

Några förslag på varianter av nya turer i Duveds längspår. Kom ihåg att även dessa förslag måste åkas medsols. Kika på spårkartan så blir beskrivningen tydligare.

En backigare femma

Börja vid spåcentralen i Hamrelia. Åk till en början 2,5an, men ta av upp backen vänster och milspåret när du kommer till den skylten. Följ sedan 10 km skyltningen spåret runt till Hamrelia.

Du får en ny variant av femkilometerspåret med mer stigning, mer utsikt och mindre folk i spåret.

Utsiktsmilen

Börja vid spårcentralen i Hamrelia. Åk till en början 2,5an, men ta av upp backen vänster och 15-kilometerspåret när du kommer till den skylten.

Följ 15-kilometers spåret runt till Hamrelia. Du får ett milspår med mer öppna vyer och ännu en variant att variera med.

Gamla 10an och 15

Det är lätt att korta både 10 kilometerspåret(som då blir 8,8 km) och 15 kilometerspåret(som då blir 12,5) genom att ta 5an istället för markerade 7an till en början.

Du slipper också den jobbiga backen längst bort på 7-kilometerslingan.