Förboka online och få 10% rabatt

Boka bekvämt iförväg, senast 2 dagar innan. Därefter gäller drop-in.

ALPINT

Hitta rätt alpin utrustning

Här hittar du all utrustning för alpin skidåkning, för vuxna och barn. Välj mellan att boka paket eller komplettera din utrustning med att hyra skida, pjäxa m.m. Du hämtar enkelt ut din utrustning i butiken hos oss när du anländer till Åre Björnen. Vill du byta skidor mellan de olika paketen så tar vi en avgift på 75:-/per byte. Önskar du få skidorna slipade under er hyrperiod så ingår det, lämna in dem efter skidåkningen så hämtar ni dem på morgonen efter.

  • Exempelbild, vi har flera märken och modeller.

Alpin nybörjare

Lättsvängda, mjuka skidor som passar dig som är nybörjare och till dig som vill åka lugnt och ha kontroll nedför backen. Du åker som mest i gröna och blåa nedfarter. I paketet ingår skidor, pjäxor och stavar.

Hyreskostnad en dag; Skidor 290 kr, Skor 230 kr, Paket 360 kr.

  • Exempelbild, vi har flera märken och modeller.

Alpin medelgod åkare

Du är en van skidåkare. Du kan åka de flesta nedfarter men vill ta det lite lugnt i brantare partier. Skidan är något hårdare och blir därför mer stabil vid högre farter. I paketet ingår skida, pjäxa och stavar.

Hyreskostnad en dag; Skidor 380 kr, Skor 230 kr, Paket 460 kr.

  • Exempelbild, vi har flera märken och modeller.

Alpin avancerad åkare

För dig som tycker om fart och utmana dig själv i backen! Du är erfaren på skidor och tar dig an svarta nedfarter utan problem. Skidorna är vridstyva, vilket gör att de blir stabilare i högre fart och tuffare åkning. Vi har rena pistskidor till allmountain skidor i det avancerade paketet. Lägg en kommentar i bokningen vilken typ av skida du vill ha. I paketet ingår skida, pjäxor och stavar.

Hyreskostnad en dag; Skidor 480 kr, Skor 230 kr, Paket 590 kr.

  • Exempelbild, vi har flera märken och modeller.

Snowboard

För dig som är inbiten brädåkare eller du vill helt enkelt prova något annat än skidåkning. I paketet ingår bräda och boots.

Hyreskostnad en dag; Bräda 340 kr, Skor 230 kr, Paket 420 kr.

LÄNGD

Hitta rätt utrustning för längdskidåkning

Utrustning finns för vuxna och barn. Det finns olika typer av skidor, om du är nybörjare eller en mer van åkare. Du kommer garanterat få en härlig upplevelse där ute i längdspåret. Du kan hyra klassisk eller skejt utrustning. Du kan boka paket eller komplettera din utrustning med att hyra skida, pjäxa eller stavar. Vi har även ett utbud av testskidor som är det senaste som finns på marknaden och som vi säljer fysiskt i butiken. Dessa går inte att förboka men ring eller kom in till oss så berättar vi mer och plockar ut ett par till dig som du kan prova.

Längd klassisk stil

Vi har klassiska skin-skidor, vilket betyder att det är en stighud på fästzonen. Man slipper valla med burk och klister helt och kan istället lägga den tiden på att komma ut i skidspåret snabbare. Är du nybörjare eller en van skidåkare? Ange i kommentarsfältet i bokningen så plockar vi utrustning efter dina behov. I paketet ingår pjäxor och stavar.

Hyreskostnad en dag; Skidor 340 kr, Skor 180 kr, Paket 420 kr.

Längd skejt

Här kommer ”enbenssporten” till känna på riktigt. Här måste man jobba mycket med balansen för att få ut glidet på skidorna, påminner lite som skidskorörelser. Men när man väl får till tekniken är skejt riktigt härligt och skejt åker man som allra bäst på fjället när skaren blivit hård under vårvintern.

Skidorna är något kortare och styvare, pjäxorna går högre upp mot fotleden och har en stum sula. Man åker med längre stavar än vid klassisk stil. Är du nybörjare eller en van skidåkare? Ange i kommentarsfältet i bokningen så plockar vi utrustning efter dina behov. I paketet ingår skida, pjäxa och stavar.

Hyreskostnad en dag; Skidor 340 kr, Skor 180 kr, Paket 420 kr.

TOPPTUR

Hyr utrustning för Topptur

En fantastisk härlig aktivitet! Har du aldrig provat topptura rekommenderar vi att du går en teknikkurs hos oss för att få en bra och säker ingång till den här sporten.

Vi har ingen säkerhetsutrustning att hyra ut, utan vi förutsätter att du har god kunskap i fjällterräng och att du genomfört en Lavinkurs om du ska gå i fjällterrängen på egen hand innan du hyr av oss. I paketet ingår skida, pjäxa, stighud och stavar.

Hyreskostnad en dag; Skidor 520 kr, Skor 280 kr, Paket 620 kr.

TURÅKNING

Hyr utrustning för turåkning

Gå på tur kan vara något av det mest harmoniska sättet att upptäcka fjället och naturen. Skidorna är bredare för att kunna bära över snön och stabilare, samt att de har stålkant så att det ska vara lätt att stanna och greppa när man går på skrå. Pjäxorna har lite samma utseende som en vandringskänga men är betydligt varmare när kylan tränger sig på.

Vi har även ett litet utbud av fjällpulkor från Fjellpulken. Ett enkelt och mysigt sätt att få med de allra minsta i familjen eller om du planerar för en längre tur och behöver få med packning. I paketet ingår skida, pjäxa och stavar.

Hyreskostnad en dag; Skidor 320 kr, Skor 180 kr, Paket 390 kr.

ÖVRIG UTRUSTNING

Hyr fjällpulka

Våra pulkor kommer ifrån Fjellpulken och är anpassade för att små barn ska kunna ligga/sitta i dem. Ingår inga åkpåsar! Går även fint att använda dem om man endast vill ha med sig en större packning på en långtur. Önskar ni hyra en pulka så bokar man via mailförfrågan till: info@skidcenter.se

BYTESSYSTEM

Bytessystem för barn och ungdomar

Vi har ett bytessystem för barn och ungdomar både för alpint och längd. Läs mer om vårt erbjudande här.

Öppettider:

Mån-Sön 9.00-17.00 fram till den 28 april.

Maj stängt

info@skidcenter.se

+46 647 134 70

ÅreBjörnen Skidcenter  AB
Fröåvägen 33, 837 97 Åre